top of page

Velkommen til hækle-retreatet "Vild Hækling" med

Charlotte Gundersen fra By C Gundersen

27. august – 3. september 2023

                                                  

                                           

  1. Lidt om Charlotte Gundersen og Karina Lucas Hinrichsen

 

    2. Les Trois Fontaines i landsbyen Saint Paul la Roche

 

   3. Praktiske oplysninger

 

   4. Ugens program

 

   5. Hækleprogram

 

   6. Rejseinformation

   7. Tilmelding og kontaktinformation

                                               

Charlotte og Karina

Charlotte:

Hos By C Gundersen møder du hækledesigner, underviser, foredragsholder, plantefarver, Charlotte Gundersen.

 

Charlotte begyndte med at hækle og designe for alvor i 2008, og siden er det gået derud af. Hun har altid arbejdet med strik, hækling, maling og håndarbejde siden barndommen med stor inspiration fra mormor og farmor, som begge var uddannede håndarbejdslærere.

I 2013 åbnede hun webshoppen By C Gundersen, med salg af hækleopskrifter, kits og en masse garn. Charlotte indsamler spilduld fra primært små sjællandske Spælsau fårebesætninger og producerer mærket Dansk Østersøuld, som er plantefarvet garn.

 

Charlotte bestræber sig på at tilbyde lækre og sjove hækledesigns, smukke farver og selvfølgelig selve hækleopskrifterne, hvor der arbejdes med æstetiske fornyelser og videreudvikling af forskellige hækleteknikker, så intet er som det ”plejer” at være inden for hæklegenren. Hækling er nemlig meget andet end den klassiske oldemorfirkant og stramme luftmaskerækker.

"Missionen med mine hækledesigns for By C Gundersen er at forene moderne kunstnerisk, æstetik og smukt håndværk med lækre materialer. Oftest gerne tilsat et strejf af humor. Nysgerrig af natur kommer jeg vidt omkring i søgen efter nye teknikker og idéer til hækleopskrifter og der vil hele tiden være nye designs på vej"

 

charlotte.jpg

Instagram: @bycgundersen

Facebook: By C Gundersen

IMG_20220901_165645_989.jpg

Karina
 

Jeg er dansker og flyttede til Frankrig i 1987. Efter gymnasiet fik jeg mulighed for, at arbejde et år i Frankrig og det blev så til mange år. Jeg er gift med Vincent og vi har tre voksne børn, alle født i Frankrig. Vi har også boet en årrække i Danmark, men nu er vi altså tilbage igen og har slået os ned i sydvest Frankrig.

Vi forelskede os i den lille landsby, Saint Paul la Roche og huset som nu er vores hjem og arbejdsplads. Vi er vilde med den autentiske stemning, de unge og ældre mennesker som flytter tilbage eller finder hertil og giver landsbyen liv igen. Bl.a. med kultur caféen

"Les Paulissonnes", hvor der afholdes koncerter, workshops og kurser og hvor byens beboere mødes et par gange om ugen til et glas vin, en kop kaffe og brætspil og snak.

Vores hus hedder «Les Trois Fontaines» fordi der løber 3 kilder under huset og lige som så mange andre her på landet, har vi en brønd så vi kan vande grøntsagerne, når sommeren bliver rigtig varm.

For mig er det vigtigt at kunne tilbyde gæsterne en dejlig oplevelse af denne del af Frankrig og også give dem muligheden for, i nogle dage, at være en del af vores landsbyliv. Kirkeklokkerne som med deres kimen, minder os om tiden på dagen og kirkeuglerne som luller os i søvn om aftenenen.

Jeg strikker, maler, syr og meget mere og med mig til Frankrig, har jeg taget kærligheden til garn og strik og de nordiske traditioner. 

Velkommen!

Saint Paul la Roche

Saint Paul la Roche

 

Saint Paul la roche er en lille idyllisk landsby som ligger i departementet Dordogne. Dordogne bliver også kaldt «De 1001 og et slottes land» fordi der nærmest er et slot i hver en landsby.

Saint Paul la roche ligger mere 300 m over havets overflade i et smukt, bakket landskab som indbyder til vandreture og ro. I landsbyen har vi et lille rådhus, et posthus og en lille café som åbner flere dage i løbet af ugen og tilbyder forskellige aktiviteter. Her kan du nyde et glas vin eller en kop kaffe alt i mens du får en snak med beboerne.

Dordogne bugner af historie og naturen er frodig og generøs og byder, alt efter sæsonen, på trøfler, valnødder, spisekastanjer, svampe, frugt og grønt og sågar lækre kiwier om vinteren. Vejret er mildt, men om vinteren kan vi godt nå frysepunktet en gang i mellem. Landsbyen ligger 2 1/4 times kørsel nordøst for Bordeaux i

"Le Parc Naturel de Perigord/Limousin".

Saint-Paul-la-Roche_village.jfif
Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger

Pris for opholdet, kursus, fuld pension og overnatning DKK 6500,-

 

Et depositum på DKK 2000,- betales til konto 2139 6279472320 NORDEA så snart at din tilmelding er bekræftet på mail. Tilmeldingen er ikke gyldig før depositum er indbetalt.

Restbeløbet skal være betalt inden d. 1. juni 2023 når vi ved at holdet er fuldtalligt. KØB ikke flybilletter før jeg sender info herom på mail.

Framelder du dig retreatet mindre end 2 måneder før afgang mister du depositum. Finder du en person som kan deltaget i stedet for dig, får du hele beløbet tilbage uanset tidspunktet du framelder dig.


 

Retreatet starter søndag d. 27. august ved ankomst og slutter søndag d. 3. september ved afgang.

Kurset foregår  i og omkring landsbyen hvor du har udsigt til den smukkeste natur. 

Redte senge og håndklæder til alle.

Husk tøj til årstiden. Det er lunt/varmt om dagen og kan være lidt køligere om aftenen. Gode og behagelige sko og praktisk tøj anbefales.

Maden vi serverer er overvejende vegetarisk og økologisk og de fleste råvarer bliver indkøbt lokalt. Min mand, Vincent, står for vinen :) . 

Har du allergi af en slags, så venligst informér os ved tilmelding.

Du bliver en del af landsbylivet og vores familie. Her er hyggeligt, sjovt og til tider meget stille. Kirkeklokkerne fortæller os hvad klokken er en gang i timen og kirkeuglen luller dig i søvn ved sengetid. Du skal bo i et historisk/gammelt landsbyhus. Værelserne er hyggelige og sengene komfortable. Nogle har eget badeværelse, andre skal dele. Lad dig overraske og nyd den afslappede, franske atmosfære.

Man bestiller og betaler selv rejsen tur/retur Vi skal nok være behjælpelig med information og med direkte link og hjælp til bestilling.

Medbring en lille kuffert som du kan have med i flyet (cabin luggage). Hvis den er godt pakket, kan du have meget med. Der skal være plads til kufferterne i bilen og det er nemmere når du skal rejse at du ikke behøver at checke din bagage ind. 

Du er velkommen til at vaske tøj her. Husk at du ikke skal medbringe håndklæder og sengelinned.

Husk lommepenge til restaurant, evt. workshops og udflugter . Det er muligt at købe lidt hos økokøbmanden som er åben 2 - 3 gange om ugen og ellers på udflugt.

 

Retreatet er for let øvede/øvede strikkere/hæklere. 

Morgenmåltidet fra kl. 8.30 - 9 og herefter undervisning

Frokost kl. 12.30

Eftermiddag udflugter, strikning  og workshop.

Aftensmad kl. 18.30

***Til rejsen, husk det blå sygesikringskort og gyldigt pas***

ugens program
jumilhac chateau_edited.jpg

Ugens overordnede program ud over undervisningen

(ændringer kan forekomme):

 

Søndag: ankomst/aftensmåltid

Mandag: Vi går på opdagelse i og omkring landsbyen og hækler på opstartede projekter.

Tirsdag: Mini filte workshop hos kunsthåndværkeren Jenny Willis. Pris 10 eur/person.

Jenny serverer kage og te efter workshoppen.

Onsdag: Eftermiddag, udflugt til slotsbyen Jumilhac le grand.

Frokost på restaurant. ca. 25 eur per/person.

Torsdag: Vi strikker i haven. Fra kl. 18.30 er der hygge og spisning i landsbyens Kultur Café.

Tag strikketøjet med.

Fredag: Vi besøger en lille fårefarm. Charlotte fortæller om får og uld.

Lørdag: Vi tager på markedet i byen Thiviers. Afgang 9.30. Eftermiddag undervisning

Søndag: Show and tell. Afgang efter frokost. Ca. kl. 14.

Der serveres frugt eller kage med te og kaffe om eftermiddagen.

Hækleprogram

Charlottes hækleprogram:

I ugens løb skal vi fordybe os i hæklet beklædning med farver og flere af de teknikker og spændende muligheder, der knytter sig til det. Du lærer det meste af, hvad der er værd at vide om at hækle ovenfra og ned med farver. Du bliver introduceret til at hækle raglan bærestykke, rundt bærestykke og lige ned bærestykke sammen med flerfarvehækling og mosaikhækling , som er teknikker, der er velegnede til at hækle tøj med flere farver. Vi hækler en minisweater, så du kommer igennem hele processen i hækling ovenfra og ned med farver. Du lærer forskellige måder at hækle tøj med farver, at vende på, og du lærer om rib som en teknik til god finish. Du er velkommen til undervejs at hækle dit eget ønske om hæklet beklædning eller tøj. Herudover afprøver vi også dogmehækling, dogmebroderi og nålefiltning på hækling. Alle kan få noget ud af kurset, uanset om de har hæklet tøj tidligere eller ej, men du vil få mest ud af kurset, hvis du kan grundmaskerne og har lidt erfaring med at hækle.

 

Søndag:
Ankomstdag. Introduktion af ugen. Vi hækler i fællesskab, hygger, fortæller hæklehistorier og lærer hinanden at kende.

Mandag:

Introduktion til hækling med flere farver med blandt andet flerfarvehækling og mosaikhækling. Vi laver hækleprøver.

Tirsdag:

Introduktion til hækling af tøj ovenfra og ned med forskellige opslagsteknikker, bærestykker, vendemasker og ribkanter. Vi hækler minisweater.                                        

Onsdag:

Undervisning til hækling af minisweater ovenfra og ned med flere farver.                             Torsdag:

I fællesskab hækler vi minisweater og eventuelt andet tøj efter ønske ovenfra og ned med flere farver. Der bliver undervisning og hjælp undervejs efter ønsker og behov.

Fredag:

Vi hækler videre i fællesskab, og vi eksperimenterer med dogmehækling med råuld og håndspundet garn. Der bliver undervisning og hjælp undervejs efter ønsker og behov.

Lørdag:

Vi hækler videre i fællesskab, og vi eksperimenterer med dogmebroderi og nålefiltning på hækling. Der bliver undervisning og hjælp undervejs efter ønsker og behov.  

Søndag:                                                    

Vi laver “Show & Tell” og beundrer hinandens arbejde fra ugen.

                                                                                                                                         Materialer:

300 gram uld/garn i forskellige farver samt lidt garn til broderi og lidt uld til filitning er inkluderet i prisen.

Uldgarnet beståer af 5x20 gram Dansk Østersøuld, 100 gram Råuld og 5x20 gram håndspundet Dansk Østersøuld, som du får med hjem.

 

Medbring:

Garn: Cirka 300-400 gram uldgarn eller mere i din yndlingsfarve til eget brug og cirka 100-200 gram uldgarn i forskellige restfarver, som vi lægger i en stor pulje og deler med hinanden. Garnet skal være enten uld, mohair eller merino.

Hæklenåle: Størrelse 4 mm, 5 mm, 6 mm, 7 mm og 8 mm, samt diverse andre størrelser.

Du må gerne medbringe eget igangværenden hæklearbejde eller strikketøj.

garn.jpg
IMG_20221015_112354.jpg
IMG_20221012_115120.jpg
Rejse guide

Rejseinformation (opdateret d. 1. november 2022)

Rejsen er ikke inkluderet i prisen, men du bliver hentet og bragt til og fra Limoges lufthavn (50 min)

BEMÆRK AT NEDENSTÅENDE FLYTIDER ER NOTERET PER 1. NOVEMBER. ÆNDRINGER KAN FOREKOMME.

BESTIL IKKE FØR JEG SENDER INFO HEROM.

Det er vigtigt at alle ankommer med samme fly.

Bestil på Ryanair.com  "MyRyanAir".

Du skal vælge første rejse tur/retur København - London Stansted og næste rejse tur/retur London Stansted - Limoges.

Vælg REGULAR pakken.

Rejse fra København tur/retur med RyanAir d.  27. august - 3. september 2023 ca. pris 2500 kr. inkl. en lille cabin kuffert.

 

Søndag d. 27. august København – Stansted kl. 9.40 - 10.35 (flynummer FR 2619)

Stansted – Limoges kl. 13.20 - 16 (flynummer FR 8776) 

Vi afhenter hele gruppen af deltagerne i Limoges lufthavn. Ankomst hos Karina ca. kl. 18.

 

Søndag d. 3. september Limoges – Stansted kl. 16.25 – 17 (flynummer FR 8777)

Stansted – København kl. 20.10 – 22.55 (flynummer FR 7384)

Vi kører hele gruppen til Limoges lufthavn i god tid. 

Kontakt og tilmelding

Tilmelding og kontaktinformation:

Tilmelding til: Karina Lucas Hinrichsen, karinahinrichsen@hotmail.com

Mobilnummer +45 20 45 13 11

hus vej kirke.jpg
bottom of page